Ga naar inhoud

Krantenkiosk: Isoleren levert miljarden op, 16 miljoen e-mailadressen gehackt en Keulse brug deels dicht

Elke morgen snelt Duitslandnieuws de koppen uit de Duitse media. Een beknopt overzicht van politieke en economische onderwerpen. Vandaag: Europa wil gas terugnemen bij het isoleren van huizen, maar volgens het DIW levert het juist miljarden op. De Duitse veiligheidsdienst brengt veel mensen in verwarring na mededeling over 16 miljoen gehackte e-mailaccounts en de belangrijkste spoorbrug van Duitsland gaat deels dicht.

Isolatie

Onderzoekers DIW verwachten snelle groei door meer isolatiemaatregelen

De Europese Commissie wil bezuinigen als het het gaat om klimaatbescherming. Een slecht idee zeggen de economische onderzoekers van DIW in Berlijn. Hogere investeringen in energie beperkende maatregelen helpen juist consumenten en de staat aan extra miljarden. Bovendien levert het extra arbeidsplaatsen op.

Veiligheidsdienst

Duitse veiligheidsdienst zaait twijfel bij burgers

Zestien miljoen e-mailadressen zijn gehackt in Duitsland. Dat maakte de Duitse veiligheidsdienst (Bundesamt für Sicherheit in der Informationstechnik) gisteren bekend. Het leverde een stormloop op naar de website van de dienst. Mensen wilden weten hoe het met hun e-mailadres gesteld was. Maar door de vele bezoekers kwamen veel mensen er niet doorheen.

Keulse brug

De belangrijkste spoorbrug van Duitsland gaat dit voorjaar deels dicht

De Hohenzollernbrug in Keulen is één van de grootste knelpunten voor het Duitse spoorwegverkeer. Dit voorjaar wordt de brug deels afgesloten voor werkzaamheden, wat gevolgen heeft voor heel Duitsland. En dat is nog maar het begin.

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: