Ga naar inhoud

Krantenkiosk: Boer zoekt cloud, flinke korting voor bruinkool en Spanje haalt Duitsland in met windenergie

Elke morgen snelt Duitslandnieuws de koppen uit de Duitse media. Een beknopt overzicht van politieke en economische onderwerpen. Vandaag: Boeren gebruiken steeds vaker robots, drones en de cloud. Bruinkoolmijnen krijgen grote kortingen op de energierekening en Spanje haalt voorloper Duitsland in op het gebied van windenergie.

Grüne Woche

De landbouwrevolutie is nog maar net begonnen

De zeis en de houweel doen in de huidige landbouw geen dienst meer. De honger in de wereld kan er mee worden gestild, robots, drones en volautomatische landbouwmachines zetten de akkerbouw op zijn kop. Ook loopt de boer van nu steeds vaker met zijn hoofd in de cloud.

Bruinkool

Hogere eco-korting voor bruinkoolmijnen dan bekend

Bruinkoolmijnen gelden als echte klimaatskillers. Toch krijgen energieconcerns als RWE en Vattenfall een grote korting op de eco-stroomrekening. Na onderzoek van Spiegel Online blijkt dat die kortingen veel hoger uitvallen dan tot nu toe bekend was.

Windenergie

Spanje haalt Duitsland in op het gebied van windenergie

Duitsland geldt wereldwijd al jaren als voorloper op het gebied van duurzame energie. Maar andere landen zijn al veel verder. In Spanje is windenergie nu de belangrijkste bron voor het opwekken van stroom, zonder noemenswaardige uitvallen. Het laat zien dat Duitsland zich veel sneller had kunnen ontwikkelen.

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: