Ga naar inhoud

Krantenkiosk: Immigrant heeft recht op bijstand, ouders mogen korter werken en Frau Antje rijdt elektrisch

Elke morgen snelt Duitslandnieuws de koppen uit de Duitse media. Een beknopt overzicht van politieke en economische onderwerpen. Vandaag: Werkeloze immigranten hebben recht op bijstand in Duitsland, zegt Brussel. Minister wil ouders korter laten werken en dat aanvullen met belastinggeld en Duitsland loopt nog altijd met een boog om elektrische auto's heen, in tegenstelling tot Nederland.

Bijstand

Brussel: Immigranten hebben recht op Duitse bijstand

Werkloze immigranten hebben in Duitsland ook recht op bijstand (Hartz IV), dat stelde de Europese Commissie, schrijft de Süddeutsche Zeitung vanmorgen. De regering mag dus buitenlanders die naar Duitsland komen en dan geen werk kunnen vinden niet categorisch sociale bijstand weigeren. Deze uitspraak van Brussel kan het immigratiedebat in Duitsland verder aanvuren.

Gezinspolitiek

Schwesig wil kortere werkweek voor ouders betalen met belastinggeld

De nieuwe minister van Gezinszaken Manuela Schwesig (SPD) heeft vanuit het bedrijfsleven een storm van kritiek over zich heen gekregen. Ze wil de werktijd voor ouders met kleine kinderen reduceren naar 32 uur in de week. Het salarisgat wat dan ontstaat moet worden opgevuld met belastinggeld. Ondernemers vinden het betutteling.

Elektro-auto’s

Frau Antje rijdt elektrisch

Duitsers lopen nog steeds met een boog om elektrische auto’s heen, ondanks nieuwe modellen als BMW i3, VW E-Up en Renault Zoe. De Amerikanen zijn wat dat betreft een stuk verder, wanneer naar de verkoopcijfers wordt gekeken. In Nederland en Noorwegen zorgen hoge belastingkortingen er voor dat er een run op de elektrische auto is ontstaan.

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: