Ga naar inhoud

Krantenkiosk: ADAC vindt tolplannen onrealistisch, Amerikaanse kritiek op Berlijn en dalende stroomprijs illusie

Elke morgen snelt Duitslandnieuws de koppen uit de Duitse media. Een beknopt overzicht van politieke en economische onderwerpen. Vandaag: ADAC denkt dat de tolplannen van de CSU niet slagen, opnieuw spanning tussen VS en Duitsland over exportoverschot en het idee dat Sigmar Gabriel de stroomprijs kan zakken is een illusie.

Tol voor buitenlanders

ADAC: tol voor buitenlanders komt er niet

Al eerder noemde ADAC tegenover Duitslandnieuws de tolplannen van CSU onzin. Wederom protesteert de automobielclub tegen de tol voor buitenlanders en gaat er vanuit dat het er niet komt. In plaats daar van doet de overheid er beter aan om de olieprijs tijdelijk hoger te belasten, zegt voorzitter Peter Meyer. De huidige tol voor vrachtwagens levert sowieso minder op dan verwacht, maakte het ministerie van Financiën. De inkomsten daalden in 2012 met 248 miljoen euro naar een totaal van 4,36 miljard euro.

Exportoverschot

Amerikaanse minister van Financiën komt met kritiek in Berlijn

De verhoudingen zijn dankzij de NSA-affaire al niet goed. Daar bracht het bezoek van de Amerikaanse minister van Financiën Jack Lew aan Berlijn gisteren geen verandering in. Opnieuw leverde hij namens de VS kritiek op het Duitse exportoverschot, iets dat niet goed viel bij zijn Duitse collega Wolfgang Schäuble die op zijn beurt enkele bijtende opmerkingen liet ontglippen.

Energiewende

Rapport verstoort hoop op dalende energieprijzen

Minister Sigmar Gabriel (SPD) van Economische Zaken en Energie wil de stijgende kosten van de Energiewende beteugelen en de terugleververgoeding voor elektriciteit (EEG) flink laten dalen. Maar dat plan is een illusie, blijkt uit een rapport van adviesbureau McKinsey.

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: