Ga naar inhoud

Tv-serie van Avro/Tros over ‘de Duitsers’ met ‘gezonde Nederlandse vooroordelen’

In de nieuwe televisieserie 'De Duitsers' reist een aantal Nederlandse presentatoren 'met bewondering, verwondering en gezond 'vooroordeel' door Duitsland'. Duitslandnieuws is benieuwd of dit de aandacht is waar de burenrelatie tussen beide landen mee gediend is. Discussieer mee.

Nederlanders wordt vaak verweten geen oog te hebben voor wat er in het oosten gebeurd. Nu komen de omroepen Avro en Tros met een serie met de titel ‘de Duitsers’. Of zoals de omroepen zelf schrijven:

Een bonte mix van presentatoren trekt met bewondering, verwondering en gezond ‘vooroordeel’ door Duitsland om te onderzoeken wie onze oosterburen precies zijn, om elk op zijn of haar eigen typerende wijze op zoek te gaan naar antwoorden.

Duitslandnieuws vraagt zich af wat gezonde vooroordelen zijn en is benieuwd of dit de aandacht is waar de relatie tussen de buurlanden mee gediend is.

De promotievideo:

Bekijk de eerste aflevering »

Discussieer mee

Duitslandnieuws is benieuwd wat je er van vindt. Is dit de aandacht waar veel mensen op gehoopt hebben, of blijft de serie steken in oude clichés? Wanneer dat het geval is, wat zijn dan wel goede manieren om de burenrelatie te verstevigen? Log in en discussieer mee.

[poll id=”7″]

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: