Ga naar inhoud

Krantenkiosk: Buitenlandse inmenging wapenonderzoek, minimumloon te laag en opening Berlijns vliegveld uitgesteld

Elke morgen snelt Duitslandnieuws de koppen uit de Duitse media. Een beknopt overzicht van politieke en economische onderwerpen. Vandaag: Buitenlandse invloed bij Duits wapenonderzoek, vakbonden willen hoger minimumloon en opening Berlijns vliegveld opnieuw uitgesteld.

Defensie

Buitenlands geld voor Duits wapenonderzoek

De VS, Zuid-Korea, Australië, Groot-Britannië, Zwitserland en Singapore: minstens zes landen hebben volgens informatie van tv-zender NDR en de Süddeutsche Zeitung geld gestoken in Duitse instituten voor onderzoeksprojecten op het gebied van wapens en defensie. Het ministerie van defensie vindt dat er geen reden is voor meer transparantie.

Minimumloon

Vakbond NGG wil een hoger minimumloon

Het door de regering bereikte akkoord over een algemeen minimumloon van 8,50 euro per uur is niet genoeg. Dat vindt nu ook de vakbond NGG (gastronomie en levensmiddelenindustrie). Daarmee volgt het de grootste vakbond van Duitsland Verdi. Volgens NGG is 8,50 nauwelijks genoeg om van te kunnen leven.

Faalproject vliegveld Berlijn

Berlijnse burgemeester: nieuw vliegveld in 2014 niet klaar

Niemand had er nog rekening mee gehouden, maar nu is er de officiële bevestiging uit de mond van de Berlijnse burgemeester Klaus Wowereit: de opening van het nieuwe vliegveld BER in Berlijn laat nog lang op zich wachten. Als vroegste mogelijkheid wordt nu eind 2015 genoemd. Het hoofdpijndossier BER had twee jaar geleden al geopend moeten worden en is ook grotendeels klaar. Door problemen met falende veiligheidssystemen loopt het project jaren vertraging op wat miljoenen extra kost.

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: