Ga naar inhoud

Krantenkiosk: Britten omarmen Duitse discounters, schuldigen debacle Hamburg genoemd en Opel groeit

Elke morgen snelt Duitslandnieuws de koppen uit de Duitse media. Een beknopt overzicht van politieke en economische onderwerpen. Vandaag: Britten omarmen Duitse discounters, schuldigen miljoenendebacle harmonie Hamburg bekend en Opel verovert weer marktaandeel.

Discounters

Dalende lonen drijven Britten naar Aldi en Lidl

De Duitse discounters Aldi en Lidl groeien met dubbele cijfers in Groot-Brittannië, één van de moeilijkste markten ter wereld. Een belangrijke reden is dat de netto inkomsten van de Britten sinds 2008 flink gedaald zijn. Maar de van origine Britse supermarkten vechten terug tegen de Duitse inmenging.

Elbphilharmonie

Rapport noemt schuldigen miljoenendebacle harmonie Hamburg

De Elbphilharmonie in Hamburg geldt samen met het nieuwe Berlijnse vliegveld als de voorbeelden voor falende megaprojecten in Duitsland. Een vertrouwelijk rapport in handen van Der Spiegel wijst nu de schuldigen aan van de planningsramp in Hamburg. Daarbij vallen termen als ‘misleiding, chaos, ontbrekende vakkennis’. Een flinke groep van gegadigden die het markante gebouw heel graag wilde hebben, maar de burgers de werkelijke kosten niet wilde tonen. Een overbelaste projectontwikkelaar, een overhaaste aanbesteding, chaotisch langs elkaar heen werken van de architect en het bouwbedrijf en een burgemeester die zich te laat om de details bekommerde.

Opel

Opel weet dalende trend te stoppen

Na lange crisisjaren heeft Opel binnen Europa weer wat marktaandeel weten te veroveren. Ook in Duitsland heeft de autofabrikant weer een hogere omzet gehaald.

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: