Ga naar inhoud

Cocaïne tussen de bananen bij Aldi in Berlijn

De Berlijnse politie wist niet wat ze zagen. In zeven Aldi-filialen in het Oost-Berlijnse Köpenick is 140 kilo cocaïne gevonden, verstopt tussen de bananen. De recherche gaat er van uit dat het om een fout bezorgde levering voor Oost-Europa ging.

Medewerkers van de supermarkt vonden de drugs bij het uitpakken van de bananendozen, schrijft BZ. Van de daders is geen spoor, vertelde justitie tijdens een persconferentie dinsdagmiddag.

Verdeelstation Berlijn

De recherche gaat er vanuit dat de 140 kilo bestemd was voor Oost-Europa, maar dat de smokkelwaar verkeerd bezorgd is. “Zo’n grote hoeveelheid zou te veel zijn voor alleen de Berlijnse markt.”, vertelde de recherche aan de pers. De onderzoekers houden er ook rekening mee dat Berlijn gebruikt wordt als verdeelstation om Oost-Europa te bevoorraden. De straatwaarde van de drugs is meerdere miljoenen euro’s.

Aldi

Volgens de politie stelde de supermarkt zich erg behulpzaam op bij het onderzoek. Na het bekend worden van de vondst heeft Aldi bananendozen in meerdere filialen laten onderzoeken. In Berlijn worden vaker grote vangsten gedaan. Afgelopen zomer vond de politie in de wijk Wedding een partij met een waarden van een half miljoen euro, verstopt in 1.000 gele en groene ballen.

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: