Ga naar inhoud

BAM-topman Nico de Vries: Duitsland sleept BAM er doorheen

Elke keer wanneer topman Nico de Vries van bouwbedrijf BAM de grens passeert, kan hij opgelucht ademhalen. Waar de Nederlandse markt aanhoudend kwakkelt, zijn buurlanden zoals Duitsland wél in staat grote projecten aan te gaan. De bouw van het nieuwe ministerie van Onderwijs en Wetenschap in Berlijn loopt op schema en het stadspaleis in Potsdam is af.

Waar de laatste jaren Duitse kranten vol staan met kosten overschrijdende megaprojecten, lijkt het Nederlandse bouwbedrijf BAM wel zeker twee projecten binnen de de gestelde kaders te kunnen afleveren. Duitslandnieuws bezocht met topman Nico de Vries twee bouwplaatsen. Bij het stadspaleis in Potsdam, de nieuwe zetel voor de deelstaatregering van Brandenburg worden de hekken opgeruimd en het nieuwe ministerie voor Onwijs en Onderzoek in Berlijn moet in augustus 2014 worden opgeleverd. Alles volgens schema.

Duitsland sleept BAM er door heen

Dat het zo goed gaat in Duitsland is belangrijk voor het Nederlandse bouwbedrijf, vertelt topman Nico de Vries in gesprek met Derk Marseille van Duitslandnieuws. Waar de bouwsector in Nederland kwakkelt, ‘zijn de omstandigheden in Duitsland beter’.

Luister naar het interview van Derk Marseille met Nico de Vries:

Waar BAM bouwt in Duitsland

Een greep uit de lopende BAM-projecten in Duitsland onder de verantwoordelijkheid van de BAM Deutschland AG.

 1. Berlijn-Friedrichshain: woon- en winkelcomplex PolygonGarden in opdracht van Archigon Projektentwicklung & Baubetreuung. Het zijn 132 appartementen, zes winkels en een parkeerkelder. Het project moet begin 2015 worden opgeleverd.
 2. Frankfurt: kantoor voor de stedelijke dienst voor openbare werken: Strassenbau- und Grunflachenamt der Stadt Frankfurt. Vloeroppervlak van ruim 28.000 m2 en biedt ruimte aan zo’n 600 medewerkers.
 3. In Rastatt (in de buurt van Straatsburg) bouwt BAM het winkelcentrum SchlossGalerie in opdracht van het CharterHaus Real Estate.
 4. BAM Sports begint in januari met de bouw van voetbalstadion Arena Regensburg. Capaciteit is 15.000. Nieuwe thuisbasis van derde Bundesligist SVV Jahn.
 5.  Voor openbaarvervoerbedrijf Hamburger Hochbahn meedoen aan bouw metronet. Een 230 meter lange keer- en opstelplaats voor voertuigen van U-Bahnlijn 4. Oplevering in 2015.

Stadspaleis Potsdam

Waar de laatste jaren Duitse kranten vol staan met kosten overschrijdende megaprojecten, lijkt het Nederlandse bouwbedrijf BAM wel zeker twee projecten binnen de de gestelde kaders te kunnen afleveren. Duitslandnieuws bezocht met topman Nico de Vries twee bouwplaatsen. Bij het stadspaleis in Potsdam, de nieuwe zetel voor de deelstaatregering van Brandenburg worden de hekken opgeruimd en het nieuwe ministerie voor Onwijs en Onderzoek in Berlijn moet in augustus 2014 worden opgeleverd. Alles volgens schema. Duitsland sleept BAM er door heen Dat het zo goed gaat in Duitsland is belangrijk voor het Nederlandse bouwbedrijf, vertelt topman Nico de Vries in gesprek met Derk Marseille van Duitslandnieuws. Waar de bouwsector in Nederland kwakkelt, 'zijn de omstandigheden in Duitsland beter'. Luister naar het interview van Derk Marseille met Nico de Vries:  Waar BAM bouwt in Duitsland Een beknopt overzicht van lopende BAM-projecten in Duitsland onder de verantwoordelijkheid van de BAM Deutschland AG. Berlijn-Friedrichshain: woon- en winkelcomplex PolygonGarden in opdracht van Archigon Projektentwicklung & Baubetreuung. Het zijn 132 appartementen, zes winkels en een parkeerkelder. Het project moet begin 2015 worden opgeleverd. Frankfurt: kantoor voor de stedelijke dienst voor openbare werken: Strassenbau- und Grunflachenamt der Stadt Frankfurt. Vloeroppervlak van ruim 28.000 m2 en biedt ruimte aan zo’n 600 medewerkers. In Rastatt (in de buurt van Straatsburg) bouwt BAM het winkelcentrum SchlossGalerie in opdracht van het CharterHaus Real Estate. BAM Sports begint in januari met de bouw van voetbalstadion Arena Regensburg. Capaciteit is 15.000. Nieuwe thuisbasis van derde Bundesligist SVV Jahn. Voor openbaarvervoerbedrijf Hamburger Hochbahn meedoen aan bouw metronet. Een 230 meter lange keer- en opstelplaats voor voertuigen van U-Bahnlijn 4. Oplevering in 2015. Stadspaleis Potsdam  BAM-topman Nico de Vries bij het stadspaleis van Potsdam dat in januari in gebruik wordt genomen. Foto: Bertus Bouwman/
BAM-topman Nico de Vries bij het stadspaleis van Potsdam dat in januari in gebruik wordt genomen. Foto: Bertus Bouwman – Duitslandnieuws 

 

Waar de laatste jaren Duitse kranten vol staan met kosten overschrijdende megaprojecten, lijkt het Nederlandse bouwbedrijf BAM wel zeker twee projecten binnen de de gestelde kaders te kunnen afleveren. Duitslandnieuws bezocht met topman Nico de Vries twee bouwplaatsen. Bij het stadspaleis in Potsdam, de nieuwe zetel voor de deelstaatregering van Brandenburg worden de hekken opgeruimd en het nieuwe ministerie voor Onwijs en Onderzoek in Berlijn moet in augustus 2014 worden opgeleverd. Alles volgens schema. Duitsland sleept BAM er door heen Dat het zo goed gaat in Duitsland is belangrijk voor het Nederlandse bouwbedrijf, vertelt topman Nico de Vries in gesprek met Derk Marseille van Duitslandnieuws. Waar de bouwsector in Nederland kwakkelt, ‘zijn de omstandigheden in Duitsland beter’. Luister naar het interview van Derk Marseille met Nico de Vries: Waar BAM bouwt in Duitsland Een beknopt overzicht van lopende BAM-projecten in Duitsland onder de verantwoordelijkheid van de BAM Deutschland AG. Berlijn-Friedrichshain: woon- en winkelcomplex PolygonGarden in opdracht van Archigon Projektentwicklung & Baubetreuung. Het zijn 132 appartementen, zes winkels en een parkeerkelder. Het project moet begin 2015 worden opgeleverd. Frankfurt: kantoor voor de stedelijke dienst voor openbare werken: Strassenbau- und Grunflachenamt der Stadt Frankfurt. Vloeroppervlak van ruim 28.000 m2 en biedt ruimte aan zo’n 600 medewerkers. In Rastatt (in de buurt van Straatsburg) bouwt BAM het winkelcentrum SchlossGalerie in opdracht van het CharterHaus Real Estate. BAM Sports begint in januari met de bouw van voetbalstadion Arena Regensburg. Capaciteit is 15.000. Nieuwe thuisbasis van derde Bundesligist SVV Jahn. Voor openbaarvervoerbedrijf Hamburger Hochbahn meedoen aan bouw metronet. Een 230 meter lange keer- en opstelplaats voor voertuigen van U-Bahnlijn 4. Oplevering in 2015.
De binnenplaats. Foto: Bertus Bouwman – Duitslandnieuws

 

Waar de laatste jaren Duitse kranten vol staan met kosten overschrijdende megaprojecten, lijkt het Nederlandse bouwbedrijf BAM wel zeker twee projecten binnen de de gestelde kaders te kunnen afleveren. Duitslandnieuws bezocht met topman Nico de Vries twee bouwplaatsen. Bij het stadspaleis in Potsdam, de nieuwe zetel voor de deelstaatregering van Brandenburg worden de hekken opgeruimd en het nieuwe ministerie voor Onwijs en Onderzoek in Berlijn moet in augustus 2014 worden opgeleverd. Alles volgens schema. Duitsland sleept BAM er door heen Dat het zo goed gaat in Duitsland is belangrijk voor het Nederlandse bouwbedrijf, vertelt topman Nico de Vries in gesprek met Derk Marseille van Duitslandnieuws. Waar de bouwsector in Nederland kwakkelt, ‘zijn de omstandigheden in Duitsland beter’. Luister naar het interview van Derk Marseille met Nico de Vries: Waar BAM bouwt in Duitsland Een beknopt overzicht van lopende BAM-projecten in Duitsland onder de verantwoordelijkheid van de BAM Deutschland AG. Berlijn-Friedrichshain: woon- en winkelcomplex PolygonGarden in opdracht van Archigon Projektentwicklung & Baubetreuung. Het zijn 132 appartementen, zes winkels en een parkeerkelder. Het project moet begin 2015 worden opgeleverd. Frankfurt: kantoor voor de stedelijke dienst voor openbare werken: Strassenbau- und Grunflachenamt der Stadt Frankfurt. Vloeroppervlak van ruim 28.000 m2 en biedt ruimte aan zo’n 600 medewerkers. In Rastatt (in de buurt van Straatsburg) bouwt BAM het winkelcentrum SchlossGalerie in opdracht van het CharterHaus Real Estate. BAM Sports begint in januari met de bouw van voetbalstadion Arena Regensburg. Capaciteit is 15.000. Nieuwe thuisbasis van derde Bundesligist SVV Jahn. Voor openbaarvervoerbedrijf Hamburger Hochbahn meedoen aan bouw metronet. Een 230 meter lange keer- en opstelplaats voor voertuigen van U-Bahnlijn 4. Oplevering in 2015.
De vergaderzaal van de deelstaat Brandenburg. Foto: Bertus Bouwman -Duitslandnieuws
Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door:
Avatar fotoDerk Marseille (1980) legde samen met Bertus Bouwman en Roy van Veen het fundament voor Duitslandnieuws.nl. Sinds 2005 actief bij BNR Nieuwsradio is dit zijn eerste eigen onderneming. Derk doet de eindredactie, de podcast en werkt creatieve concepten uit in samenwerking met externe partijen. Daarnaast is Derk veelvuldig actief als dagvoorzitter en moderator op internationale events. In het Engels, Duits en uiteraard het Nederlands.