Ga naar inhoud

Krantenkiosk: Lautenschläger kan Asmussen opvolgen, mkb vertrouwt SPD niet en AfD sluit rijen voor Europa

Elke morgen snelt Duitslandnieuws de koppen uit de Duitse media. Een beknopt overzicht van politieke en economische onderwerpen. Vandaag: Lautenschläger maakt goede kans om ECB-directeur Asmussen op te volgen, Duits mkb kijkt argwanend naar nieuwe regering en AfD blust binnenbrandjes in de aanloop naar Europese Parlementsverkiezingen.

Blijf op de hoogte van politiek en economisch nieuws uit Duitsland
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

ECB-directeur

Lautenschläger beste papieren om Asmussen op te volgen

ECB-directeur Jörg Asmussen wordt staatssecretaris op het ministerie van Werkgelegenheid van de nieuwe minister Andrea Nahles (SPD). De verandering van werk zou privéredenen hebben. Volgens Handelsblatt schuift Wolfgang Schäuble nu Sabine Lautenschläger naar voren als opvolger van Asmussen bij de ECB.

Mkb

Duitse mkb vreest te veel invloed van SPD

Het nieuwe kabinet van Angela Merkel wordt met argwaan bekeken vanuit het Duitse bedrijfsleven. Mkb-voorzitter Mario Ohoven bekritiseert de grote invloed van de SPD in de nieuwe regering. Hij vreest extra belastingen voor bedrijven.

Alternative für Deutschland

AfD zonder dwarsliggers de Europacampagne in

De partij is nog jong, maar Alternative für Deutschland heeft al diverse keren binnenbrandjes moeten blussen. Daarom wil partijleider Bernd Lucke zonder dwarsliggers beginnen aan de campagne voor de Europese Parlementsverkiezingen van komend jaar. Lucke heeft er vertrouwen in dat hij nu de rijen gesloten heeft.

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: