Ga naar inhoud

Krantenkiosk: Wowereit werkt op zenuwen bij BER, vervoer goederen stabiel en mkb kijkt naar het oosten

Elke morgen snelt Duitslandnieuws de koppen uit de Duitse media. Een beknopt overzicht van politieke en economische onderwerpen. Vandaag: De Berlijnse burgemeester Wowereit wekt wrevel met zijn aanpak van het hoofdpijnvliegveld, het goederenvervoer per spoor maakt een pas op de plaats en het Duitse mkb kijkt naar het verre oosten.

Blijf op de hoogte van politiek en economisch nieuws uit Duitsland
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Vliegveld Berlijn

Uitgerekend Berlijns burgemeester Wowereit moet hoofdpijnvliegveld BER redden

Hij schuift zichzelf niet naar voren, maar hij wil zich ook niet terug trekken. De burgemeester van Berlijn Klaus Wowereit antichambreert verwoed voor zijn herverkiezing als hoofdopzichter van het grootste hoofdpijndossier van Berlijn; het vliegveld BER dat maar niet afkomt. Maar eigenlijk wil niemand hem terug op die stoel hebben.

Prognose 2014

Geen groei bij goederenvervoer Deutsche Bahn

Het goederenvervoer van Deutsche Bahn kwakkelt en dat heeft zijn uitwerkingen op de planning voor 2014. Volgens de raad van toezicht verwacht het bedrijf in het komende jaar een omzet dat vergelijkbaar is met dit jaar. Het doel; een nul met zwarte inkt geschreven.

Azië

Duits mkb kijkt naar het verre oosten

Door de landelijke politiek voelen ze zich afgeremd, vooral door het nieuwe coalitieakkoord. Toch zien de Duitse mkb’ers binnen de insdustrie de toekomst zonnig in. Vooral omdat ze hun blik naar het verre oosten hebben gericht.

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: