Ga naar inhoud

Krantenkiosk: Duitse interesse in Nederlandse ouderenzorg en carsharing faalt in Roergebied

Elke morgen snelt Duitslandnieuws de koppen uit de Duitse media. Een beknopt overzicht van politieke en economische onderwerpen. Vandaag: Vanuit Duitsland wordt met belangstelling gekeken naar ouderenzorg in Nederland, carsharing lukt niet in het Roergebied en Oostenrijk en Luxemburg beschermen belastingontduikers.

Blijf op de hoogte van politiek en economisch nieuws uit Duitsland
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ouderenzorg

Duitsland ziet ouderenzorgproject in Nederland als voorbeeld

In een modelproject in het Nederlandse Weesp wonen dementerende ouderen niet in een verzorgingstehuis, maar in een kleine dorpsgemeenschap. Het ambitieuze project trekt professionals van over de hele wereld. Ook vanuit Duitsland is de interesse groot nu het aantal dementerenden de komende decennia zal verdubbelen.

Carsharing

Roergebied probleemregio voor carsharingbedrijven

Als Car2Go-baas Thomas Beermann naar de kaart van het Roergebied kijkt, borrelt er één vraag naar boven: “Waar trek je de grens tussen de verschillende steden?” Want de scheidslijnen op de kaarten hebben maar weinig met de realiteit te maken. “In het Rijn-Roergebied is een hoge bevolkingsdichtheid”, zegt Beermann. Het carsharingbedrijf van Daimler met vestigingen in onder meer Berlijn en Amsterdam heeft in november zijn vloot in Wenen uitgebreid met 700 auto’s, in Milaan kwamen er 600 bij. Maar Duitslands grootste metropoolgebied komt niet voor in Beermanns plannen.

Belastingontduiking

Oostenrijk en Luxemburg nemen belastingontduikers verder in bescherming

Een klap in het gezicht voor de EU in de strijd tegen belastingontduiking. De regeringen in Wenen en Luxemburg hebben een akkoord over informatie-uitwisseling geblokkeerd. De Europese ministers van financiën hebben reageerden teleurgesteld.

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: