Notice: Undefined index: schema_def_fund_org_id in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 478

Notice: Undefined index: schema_def_fund_person_id in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 479

Notice: Undefined index: schema_def_event_fund_org_id in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 542

Notice: Undefined index: schema_def_event_fund_person_id in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 543

Notice: Undefined index: schema_def_review_rating_min in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 727

Notice: Undefined index: schema_def_review_rating_max in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 728
Berlijn is bij toeristen meer geliefd dan ooit tevoren - Duitslandnieuws
Ga naar inhoud

Berlijn is bij toeristen meer geliefd dan ooit tevoren

Niet elke Berlijner wordt er vrolijk van, maar meer dan 1 miljoen toeristen bezochten Berlijn in oktober, zo laten de officiële cijfers nu zien. Dat is een record. Ook het aantal overnachtingen is toegenomen. De helft van de toeristen komt naar Berlijn vanwege het uitgebreide culturele aanbod. Nederlandse toeristen vormen de derde grootste groep.

Blijf op de hoogte van politiek en economisch nieuws uit Duitsland
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

De toestroom van toeristen naar Berlijn houdt niet op, zo blijkt uit de cijfers van het Statistisches Landesamts Berlijn. Een recordaantal van 1,1 miljoen mensen uit binnen- en buitenland bezocht de Duitse hoofdstad afgelopen oktober. De hotels telden 2,6 miljoen overnachtingen. In vergelijking met de maand oktober vorig jaar is het aantal mensen gestegen met 3,1%. Het aantal overnachtingen ging zelfs met 8% omhoog. Daarmee waren in oktober 63,1% van de bedden bezet.

Meer Russen en Zwitsers

Vooral het aantal toeristen uit eigen land nam toe. Het statistische bureau noteerde een toename van 3,6%, het aantal buitenlandse gasten groeide met 2,3%. Er kwamen vooral meer Russen, er was een stijging te zien van 18,5%. Ook Zwitsers weten Berlijn steeds beter te vinden. Nog altijd vormen de Britten de grootste groep, van hen bezochten 39.800 toeristen de Duitse hoofdstad. Amerikanen kwamen minder graag op bezoek. Hun aandeel daalde met 8%.

Nederlanders derde

De Berlijnenthousiasten uit Nederland hebben de VS bijna ingehaald. In 2012 haalden de Nederlandse toeristen de derde plaats. In totaal kwamen er 280 duizend naar Berlijn. Wanneer het omliggende Brandenburg wordt meegerekend, heeft Nederland de Amerikanen al ingehaald en belandt met 327 duizend gasten na de Britten op de tweede plaats.

De belangrijkste redenen voor toeristen om naar Berlijn te komen zijn de musea, theaters, concertbezoek en monumenten. Uit de cijfers bleek dat 59% hiervoor de koffers pakte.  Mensen die graag cultuur komen snuiven, blijven ook nog eens langer overnachten. Gemiddeld 4,2 nachten tegen 2,4 voor de doorsnee toerist. Volgens de onderzoekers zijn mensen het meest op zoek naar de historische plekken van Berlijn, zoals de gedenkplaats aan de Muur aan de Bernauerstraße.

Volgend jaar 25 jaar ‘Mauerfall’

Voor komend jaar verwachten de Berlijnse cultuurinstellingen nog meer bezoekers. Dan is het namelijk 25 jaar geleden dat de muur viel. Ook in de deelstaat rond Berlijn Brandenburg steeg het aantal bezoekers in oktober. Dat konden de hotels goed gebruiken omdat door de overlast van het hoge water afgelopen zomer minder toeristen gekomen waren.

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: