Ga naar inhoud

Krantenkiosk: 5800 banen weg bij EADS, SPD-leden willen Schäuble en Duitse banken vrezen stresstest niet

Elke morgen snelt Duitslandnieuws de koppen uit de Duitse media. Een beknopt overzicht van politieke en economische onderwerpen. Vandaag: Het Europese lucht- en ruimtevaartconcern EADS schrapt 5800 banen, SPD-leden willen eigen leider Gabriel niet als minister en Duitse banken zijn niet bang voor de stresstest.

EADS

EADS schrapt 2600 banen in Duitsland

Het Europese lucht- en ruimtevaartconcern EADS schrapt in totaal 5800 banen, waarvan 2600 in Duitsland. De nieuwe divisie voor ruimtevaart en gevechtsvliegtuigen wordt gevestigd in Ottobrunn. De fabriek in Unterschleißheim wordt gesloten. Het concern richt zich meer op dochter Airbus en minder op de wapenindustrie nu overheden beknibbelen op het leger.

SPD

SPD-leden willen Schäuble (CDU) als minister van financiën

Oud-minister van Financiën en voormalig kanselierskandidaat Peer Steinbrück (SPD) heeft er hard voor gevochten om de gewilde ministerspost voor zijn partij te winnen. Sigmar Gabriel zou dan de kandidaat zijn. Maar de meeste SPD-leden willen überhaupt niet dat hij minister wordt. Ze zien hem als ideale fractievoorzitter.

Stresstest

Duitse banken hoeven nieuwe stresstests niet te vrezen

Met het nieuwe toezicht op de Europese banken voor stresstests voor deze instellingen strenger, denkt kredietbeoordelaar S&P. Maar de Duitse banken zouden gezond genoeg zijn om dit onderzoek te doorstaan.

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: