Ga naar inhoud

Krantenkiosk: Trage coalitievorming gevaarlijk, bedrijven vrijgesteld van EEG en debat over bankenregulering

Elke morgen snelt Duitslandnieuws de koppen uit de Duitse media. Een beknopt overzicht van politieke en economische onderwerpen. Vandaag: Vertraging vorming van Duitse regering schaadt stabiliteit. Duitse ondernemers vrijgesteld van eco-stroomtoelage en debat losgebarsten over bankenregulering. Het hele systeem staat ter discussie.

Grote coalitie

Vertraging komende regering Duitsland brengt stabiliteit in gevaar

Verkiezingen, coalitie-onderhandelingen, nu weer wachten op het SPD-referendum. Het wachten op een nieuwe regering voor het grootste land van Europa loopt al vertraging op voordat de ministers zelfs maar aan het werk kunnen. Maar de komende crisis komt zeker.

Terugleververgoeding (EEG)

Honderden extra Duitse ondernemers ‘bevrijdt’ van eco-toeslag

In het komende jaar worden duidelijk meer Duitse ondernemers vrijgesteld van het betalen van de  terugleververgoeding voor elektriciteit (EEG). Dat is een toename van een vijfde. Nog onduidelijk is hoe hoog het bedrag uitvalt dat de bedrijven besparen.

Bankenregulering

Heftig debat in Duitsland om bankenregulering

Na de felle woordenstrijd tussen minister van Financiën Wolfgang Schäuble en Deutsche Bank baas Jürgen Fitschen, is in Duitsland het debat over bankenregulering losgebarsten. Zelfs het complete systeem staat ter discussie.

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: