Ga naar inhoud

Krantenkiosk: Opel kan groeien, Schäuble ruziet met Deutsche Bank en ABN Amro derde van Duitsland

Elke morgen snelt Duitslandnieuws de koppen uit de Duitse media. Een beknopt overzicht van politieke en economische onderwerpen. Vandaag: Het vertrekt van Chevrolet uit Europa is goed nieuws voor Opel, CDU-politici gaan buitengewoon fel in op kritiek Deutsche Bank en ABN Amro na overname derde private bank van Duitsland.

Opel

Vertrek Chevrolet uit Europa is succes voor Opel

In de Opel-fabriek in Rüsselsheim mogen de champagnekurken knallen. Met de aftocht van het merk Chevrolet uit Europa vervult moederbedrijf General Motors een langgekoesterde wens van velen bij Opel. Deze stap is niet alleen een bewijs van vertrouwen voor topman Karl-Thomas Neumann, maar verschaft het concern ook groeikansen.

Deutsche Bank

Politiek versus Deutsche Bank: ruzie tussen Schäuble en topman Fitschen

In navolging van de kritiek op Deutsche Bank-topman Jürgen Fitschen van de Duitse minister van Financiën Wolfgang Schäuble, laten ook andere CDU-politici van zich horen. “Een opmerkelijk moment om nu kritiek te hebben”, zegt de ene politicus en de ander: “Als je zo’n recordboete krijgt kan je beter je op zelfkritiek concentreren in plaats van te schelden op de politiek.” Maar de bank ligt een deemoedige rol niet zo.

Bethmann

ABN Amro derde private bank van Duitsland

ABN Amro werd tijdens de financiële crisis danig op de proef gesteld. Nu openen de Nederlanders de aanval door dochter Bethmann toe te staan om de Duitse private klanten van Credit Suisse over te nemen. Daarmee is ABN Amro in één klap de derde grootste aanbieder in Duitsland.

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: