Ga naar inhoud

Krantenkiosk: Familiebedrijf overwint crisis, EU ontevreden met coalitieakkoord en pech Commerzbank

Elke morgen snelt Duitslandnieuws de koppen uit de Duitse media. Een beknopt overzicht van politieke en economische onderwerpen. Vandaag: Duitse familiebedrijven laten de crisis achter zich, Brussel ontevreden over Merkels hervormingen Energiewende en inval van belastingdienst bij Commerzbank besmeurt het opgepoetste imago.

Familiebedrijven

Duitse familiebedrijven laten de crisis achter zich

Duitse familiebedrijven denken dat de crisis voorbij is, zo blijkt uit een onderzoek. Meer dan de helft is positief over zijn eigen situatie en velen willen weer uitbreiden.

Energiewende

Voor Brussel is de hervorming van de Energiewende niet genoeg

De toekomstige regering wil het opwekken van duurzame energie anders organiseren. Maar dat is volgens de EU niet voldoende. Nog voor Kerst dreigt het verkeerd te gaan. Ook EU-commissaris Oettinger vindt dat Merkel te kleine stappen zet.

Commerzbank

Inval belastingdienst bij Commerzbank zorgt voor deuk in imago

De inval van de belastinginspectie brengt Commerzbank in verlegenheid. De bank had net weer het imago opgepoetst, nu kunnen fouten uit het verleden al het harde werk weer teniet doen. Bestuursvoorzitter Blessing en ondernemingsraadvoorzitter Müller staan onder druk.

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: