Ga naar inhoud

Krantenkiosk: Fonds nodig voor infrastructuur, meer betalen voor stroom en schadeclaims om liftkartel

Elke morgen snelt Duitslandnieuws de koppen uit de Duitse media. Een beknopt overzicht van politieke en economische onderwerpen. Vandaag: Baas Deutsche Bahn wil fonds voor afbrokkelende Duitse infrastructuur, meetapparaatje voor Duits stroomverbruik en schadeclaims uit Nederland voor prijsafspraken bij liften van ThyssenKrupp.

Infrastructuur

Deutsche Bahn-baas wil miljardenfonds voor spoorwegen

Volgens het coalitieakkoord wil de komende Duitse regering weliswaar extra geld in Duitse wegen, het spoornet en bruggen steken. Maar dat is allemaal niet genoeg om het verval van de infrastructuur te stoppen, zegt Deutsche Bahn-baas Rüdiger Grube. Hij pleit voor een fonds.

Energieprijs omhoog

Duitse regering wil apparaatje in elk huis om stroomverbruik te meten

Huishoudens in Duitsland zullen het komende jaar weer meer betalen voor hun energierekening dan voorheen. De regering in Berlijn wil volgens Der Spiegel de invoering van een ‘Smart Meter’ versnellen, een apparaatje waarmee het stroomverbruik beter kan worden gemeten. Dat gaat extra geld kosten.

ThyssenKrupp 

Schadeclaims uit Nederland en België over ‘liftkartel’ ThyssenKrupp

Het schandaal over de prijsafspraken bij de liftdivisie van het Duitse concern ThyssenKrupp uit Essen, stuit op irritatie vanuit Nederland en België. Klanten uit beide landen bereiden schadenclaims voor.

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: