Ga naar inhoud

TNT Express schrapt vierhonderd banen in Duitsland

Tien procent van de banen bij TNT Express in Duitsland zal binnenkort verdwijnen. De Nederlandse logistieke dienstverlener plant een reorganisatie om de crisis aan te kunnen. Voor het einde van 2015 moet de operatie zijn afgerond.

Elke tiende arbeidsplaats van TNT Express in Duitsland zal verdwijnen, dat schrijft Handelsblatt Online. Van de in totaal 4000 arbeidsplaatsen gaan er 400 verloren, zo deelde het Nederlandse bedrijf vrijdag mee. Ook bij de Duitsland-centrale in Troisdorf bij Keulen moeten mensen weg. Volgens de logistieke dienstverlener zijn daar al 150 banen volgens natuurlijk verloop verdwenen.

Crisis

De zaken gaan slecht bij TNT, het bedrijf heeft erg te lijden onder de crisis in de eurolanden. Door de wereldwijde reorganisatie moet de concurrentiepositie van TNT verbeterd worden. Volgens het bedrijf zou er al een overeenstemming zijn bereikt met de gehele ondernemingsraad in Duitsland.

Gisteren werd ook bekend dat TNT banen gaat schrappen in Groot-Brittannië. Daar worden 237 banen geschrapt.

Foto: Flickr by harry_nl

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: