Ga naar inhoud

Krantenkiosk: Hoe de Energiewende te redden, Duitse prijzen omhoog, aantal faillissementen daalt

Elke morgen snelt Duitslandnieuws de koppen uit de Duitse media. Een beknopt overzicht van politieke en economische onderwerpen. Vandaag: Hoe wil de toekomstige Duitse regering de Energiewende redden? Door de inflatie stijgen de prijzen in Duitsland. Intussen zijn afgelopen jaar minder bedrijven failliet gegaan.

Energiewende

Zo wil de grote coalitie de Energiewende redden

Een aantal milieuvereningingen spreekt al van het einde van de Energiewende met de ondertekening van het nieuwe coalitieakkoord. Toch zijn er enkele belangrijke zwakke punten met het akkoord gerepareerd.

Inflatie

Consumentenprijzen in Duitsland stijgen weer wat sneller

De prijzen in de winkels gaan weer een beetje harder omhoog. In november werden de producten gemiddeld 1,3% duurder. De grootste oorzaak daarvan zijn levensmiddelen die duidelijk wat meer zijn gaan kosten.

Faillissementen

Aantal Duitse faillissementen duidelijk gedaald

Praktiker, Loewe, Conergy. Het jaar 2013 was voor een aantal bekende bedrijven het jaar dat ze de deuren moesten sluiten. Ook bouwmarkt Max Bahr verkeerd in zwaar weer en hoopt te worden overgenomen. Toch is het aantal bedrijven dat in Duitsland failliet ging duidelijk gedaald. Goed nieuws dus, maar de verwachtingen voor volgend jaar moeten getemperd worden.

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: