Ga naar inhoud

Krantenkiosk: Hoe betaalt Merkel de rekening, autolobby blij met tol en meer uitgeven met Kerst

Elke morgen snelt Duitslandnieuws de koppen uit de Duitse media. Een beknopt overzicht van politieke en economische onderwerpen. Vandaag: Merkel geeft 23 miljard uit zonder nieuwe schulden te maken, hoe kan dat? Autoclub AvD ziet tol wel zitten en Duitsers geven meer uit met Kerst dan de afgelopen 6 jaar.

Nieuwe regering

Grote coalitie: waar het geld voor het coalitieakkoord vandaan komen moet

De grote coalitie wil de komende 4 jaar 23 miljard euro meer uitgeven, toch mogen er vanaf 2015 geen nieuwe schulden in het huishoudboekje staan. Dit kunststukje kan slagen, maar alleen met veel geluk. Bij autofabrikant Daimler boekte de medezeggenschapsraad succes. Zo’n 1400 flexwerkers krijgen meer rechten en mogen als uitzendkracht aan het werk.

Tol voor auto’s

Autoclub AvD ziet de tol wel zitten

Delen van de automobilistenlobby zien de nieuwe tolplannen wel zitten. Zo is de Autoclub AvD blij met het extra geld wat in wegen en bruggen wordt gestoken. Op de lange termijn kunnen ook Duitse automobilisten in het systeem gezogen worden. Intussen ontbrandt er een strijd tussen Beieren en Oostenrijk om een stukje snelweg.

Kerst

Duitsers willen voor 288 euro aan kerstinkopen doen

Geven maakt blij. De gemiddelde Duitser wil dit jaar met Kerst weer meer uitgeven voor kerstcadeaus. De stemming van de consument is in de afgelopen 6 jaar niet beter geweest. En daarvoor zijn meerdere redenen.

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: