Ga naar inhoud

Krantenkiosk: Coalitieakkoord, regering vergeet jongeren en doorbraak bij CO2-normen voor auto’s

Elke morgen snelt Duitslandnieuws de koppen uit de Duitse media. Een beknopt overzicht van politieke en economische onderwerpen. Vandaag: De unie van CDU en CSU is het eens geworden met de SPD over een nieuwe regering. Maar de partijen vergeten de jongeren. Er is een doorbraak bij de strengere EU-regels voor CO2-normen bij nieuwe auto's.

Coalitieakkoord

Het coalitieakkoord staat

CDU/CSU en SPD hebben in de laatste ronde na 17 uur van onderhandelen een akkoord bereikt over een nieuwe coalitie. Belastingverhogingen komen er niet, nu moeten de SPD-leden nog hun goedkeuring geven.

Coalitieakkoord

De nieuwe regering vergeet jonge mensen

In het nieuwe coalitieakkoord staan veel plannen om gepensioneerde te helpen. Maar er is maar weinig nagedacht over hoe jonge mensen aan het werk worden geholpen. Ook het minimumloon is daarvoor geen wondermiddel.

CO2-normen voor auto’s

EU is het eens over strengere CO2-normen voor auto’s

De Duitse autofabrikanten hebben hun zin weten door te zetten bij de onderhandelingen over strengere CO2-normen voor nieuwe auto’s. De strengere regels gaan een paar jaar later in dan gepland. Voor elektro-auto’s komen speciale regels. Eerder wist Angela Merkel te verhinderen dat de strenge regels eerder in zouden gaan. Haar werd verweten dat ze te veel naar de auto-lobby zou luisteren.

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: