Ga naar inhoud

Krantenkiosk: 8,50 geen hoog uurloon, animo grote coalitie daalt en BMW kan vraag e-auto niet aan

Elke morgen snelt Duitslandnieuws de koppen uit de Duitse media. Een beknopt overzicht van politieke en economische onderwerpen. Vandaag: Ondernemers reageren verschillend op minimumloon, maar 8,50 euro is niet te hoog. De animo voor een grote coalitie daalt en BMW verdubbelt carbonproductie na succes elektro-auto.

Minimumloon

‘Minimumloon van 8,50 is bij lange na niet te hoog’

Duitse ondernemers reageren verschillend op de plannen voor een algemeen minimumloon. Zo vindt voorzitter Bernd Osterloh van de VW-ondernemingsraad de ondergrens belangrijk. Aldi en Lidl reageren gelaten. Boeren en taxichauffeurs pleiten voor een overgangstijd.

Coalitieonderhandelingen

Animo voor grote coalitie bij Duitse bevolking daalt

Het aantal Duitsers dat enthousiast is over een grote coalitie met CDU/CSU en SPD neemt af. In bijna twee maanden na de verkiezingen is de instemming gedaald met bijna 10 procent. Maar van alternatieven moet men nog minder hebben. Het wetenschappelijke bureau van CDU waarschuwt intussen voor meer belastingen voor de burger.

Vraag naar lichte auto

Grote vraag naar elektrische auto i3 stimuleert BMW

De Duitse autofabrikant BMW verdubbeld de productiecapaciteit bij het maken van carbon. Een reden is het succes bij het nieuwe elektrische model BMW i3. Klanten moeten nu al maanden op hun bestelde auto wachten.

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: