Ga naar inhoud

Krantenkiosk: ‘Linkse’ Merkel kans voor FDP, Daimler begrijpt ophef niet en voorwaarden voor minimumloon

Elke morgen snelt Duitslandnieuws de koppen uit de Duitse media. Een beknopt overzicht van politieke en economische onderwerpen. Vandaag: De ruk naar links van Angela Merkel is een kans voor FDP en AfD, Daimler-baas begrijpt ophef om lobbyist niet en nieuwe werkgeversvoorzitter Ingo Kramer stelt harde voorwaarden voor minimumloon.

Linkse koers Merkel

Kansen voor de FDP en de AfD

Minimumloon, vrouwenquotum, sociale weldaden en de linkse rood-rood-groene coalitie die in de nek hijgt van Merkel. Voor de CDU en CSU dreigt een flinke afstraffing, daar is de FDP van overtuigd en wil daarom teleurgestelde christendemocraten lokken. Ook de AfD ziet kansen. Voormalig president Roman Herzog waarschuwt er voor dat de eurokritische partij niet serieus genomen wordt.

Autolobby

Daimler-baas Zetsche begrijpt ophef om lobbyist Von Klaeden niet

In principe verdedigt Daimler-baas Dieter Zetsche de overstap van Eckart von Klaeden uit de politiek naar zijn bedrijf. Hoewel justitie een onderzoek heeft ingesteld wegens vermeende belangenverstrengeling, is volgens hem die beslissing niet het schandaal wat er nu van gemaakt is. “Het probleem ligt ergens anders.”

Minimumloon

Nieuwe werkgeversvoorzitter stelt harde voorwaarden voor minimumloon

De nieuwe werkgeversvoorzitter Ingo Kramer is maandagavond in zijn functie gekozen, maar laat goed merken dat hij er is. Het idee dat de staat een minimumloon vaststelt vindt hij niet kunnen. Kramer wil daarom om tafel met de minimumlooncommissie. En hij dreigt vooraf al met opstappen.

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: