Ga naar inhoud

Krantenkiosk: Stakingen dreigen bij Amazon, vrouwenquotum komt er en nieuwe werkgeversvoorzitter

Elke morgen snelt Duitslandnieuws de koppen uit de Duitse media. Een beknopt overzicht van politieke en economische onderwerpen. Vandaag: Vakbonden dreigen met stakingen in de drukke kerstperiode bij Amazon, Duitsland krijgt een vrouwenquotum en werkgevers kiezen vandaag een nieuwe voorzitter.

Handelsblatt: Online winkels

Duitse vakbonden dreigen met stakingen bij Amazon in kerstperiode

De Duitse vakbond Verdi wil online winkel Amazon verhinderen om alle kerstcadeaus op tijd te bezorgen. Dit komt door de vastgelopen loonsonderhandelingen. “Het liefste willen de mensen tot aan Kerstavond staken.”

Der Spiegel: Vrouwenquotum

Duitsland krijgt een vrouwenquotum in 2016

De partijen die over een coalitie onderhandelen zijn het eens; Duitsland krijgt vanaf 2016 een vrouwenquotum. Raad van commissarissen van een beursgenoteerd bedrijf moet vanaf dat jaar voor 30% bestaan uit vrouwen.

Die Welt: Ingo Kramer

Ingo Kramer nieuwe Duitse werkgeversvoorzitter

De nieuwe werkgeversvoorzitter Ingo Kramer wil de lijn van zijn voorganger voortzetten. Hij volgt Dieter Hundt op die 17 jaar leiding gaf aan de Bundesvereinigung der Deutschen Arbeitgeberverbände (BDA). Kramer deed zijn ervaring op aan de onderhandelingstafel in de metaalsector en geldt als een aanhanger van het poldermodel; “Ik hou meer van de oplossing dan van het conflict.”

 

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: