Ga naar inhoud

Krantenkiosk: Bedenker ergert zich aan Hartz IV, domper voor Gabriel en familiebedrijf verdient meer steun

Elke morgen snelt Duitslandnieuws de koppen uit de Duitse media. Een beknopt overzicht van politieke en economische onderwerpen. Vandaag: Bedenker ergert zich aan uitkering 'Hartz IV; domper voor SPD-leider Gabriel die wel verder mag en familiebedrijven zouden meer steun van de politiek moeten krijgen.

Süddeutsche Zeitung: Interview Peter Hartz

Peter Hartz ergert zich aan de uitkering Hartz IV

Lang was hij niet beschikbaar voor interviews, maar nu spreekt Peter Hartz, de grondlegger van werkloosheidsuitkering; Hartz IV. “Vooral langdurig werklozen zijn te kort gekomen”, Hartz blikt met gemengde gevoelens terug op de arbeidsmarkthervorming die zijn naam draagt terug. “Als ik Leutheusser-Schnarrenberger had geheten, dan was dit alles me bespaard gebleven.”

Handelsblatt: SPD

Domper voor SPD-leider Gabriel die risico’s aandurft

Sigmar Gabriel heeft bij zijn herverkiezing als partijvoorzitter van de SPD een opdoffer gekregen. De 83% stemmen die hij kreeg was veel minder overtuigend dan de 91% van vorig jaar. De SPD-partijleden maken daarmee duidelijk; blijft de nieuwe politieke koers bij de onderhandelingen uit, dan volgt een diepe val.

Die Welt: Opinie: familiebedrijven

Familiebedrijven zijn de ‘verborgen kampioenen’ van Duitsland

De komende Duitse regering moet zich meer inzetten voor de familiebedrijven, stellen Wilhelm von Haller en Arndt G. Kirchhoff. Want deze bedrijven zorgen voor de meeste arbeidsplaatsen in Duitsland en kan als steunpilaar van het Duitse succes betere medewerking van de politiek gebruiken.

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: