Ga naar inhoud

Berlijnse start-up 6Wunderkinder haalt Apple-investeerder binnen

Succes voor de Berlijnse start-up 6Wunderkinder. De maker van app Wunderlist waarmee takenlijstjes kunnen worden afgewerkt, krijgt als eerste Duitse bedrijf een miljoenenbedrag van de bekende investeerder Sequoia Capital. Een belangrijke stap voor de Berlijnse start-upscene die vaak verweten wordt geen substantieel succes te hebben.

De Berlijnse start-up 6Wunderkinder heeft de gerenommeerde durfkapitaalverstrekker Sequoia Capital als partner voor zich gewonnen. Het gaat om een nieuwe investeringsronde van 19 miljoen euro voor de maker van de app Wunderlist, grotendeels afkomstig van de Amerikaanse investeerder die groot is geworden mee te doen aan toenmalige start-ups als Apple, YouTube en Google.  Bovendien treedt Michael Moritz van Sequoia Capital toe tot de raad van toezicht van 6Wunderkinder, zoals het bedrijf dinsdag meedeelde.

VS

De investering moet vooral een groei in de Verenigde Staten te weeg brengen. “Het geld stoppen we vooral in nieuw personeel om de ontwikkelingssnelheid te vergroten en het product te verbeteren”, vertelde 6Wunderkinder-chef Christian Reber dinsdagavond aan Handelsblatt Online. “Bovendien bouwen we een separaat team in de VS op, waar delen van de verkoop zullen zitten.” Daarbij gaat het niet om een klassieke verkoopafdeling, maar het adviseren van klanten. De investeerders Atomico en Earlybird Ventures die al bij 6Wunderkinder betrokken zijn, doen voor een klein deel mee in de nieuwe investeringsronde. Daarmee is het bedrijf volgens Amerikaanse media 60 tot 65 miljoen dollar waard.

Berlijnse scene

Wereldwijd maken 6 miljoen mensen evenals 50.000 bedrijven gebruik van de app Wunderlist. Omzet maakt het bedrijf met een betaalde versie van de app voor professionals. Hoeveel precies maakt het bedrijf niet bekend. Sequoia Capital is één van de belangrijkste spelers in de markt en investeert in bedrijven als Dropbox en Evernote. Een belangrijke stap voor de Berlijnse start-upscene die vaak verweten wordt niet verder te komen dan de opstartfase.

 

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: