Ga naar inhoud

Krantenkiosk: LKW-Maut haalbaar na 2017, Duitsland krijgt referendum en ADAC biedt op Nürburgring

Elke morgen snelt Duitslandnieuws de koppen uit de Duitse media. Een beknopt overzicht van politieke en economische onderwerpen. Vandaag: Het SPD-voorstel om de tol voor vrachtwagens uit te breiden, is de eerste 4 jaar niet uitvoerbaar. Duitsers mogen per referendum stemmen bij EU-besluiten en ADAC biedt op de Nürburgring.

Die Welt: LKW-Maut

‘Uitbreiden tol voor vrachtwagens pas na 2017 haalbaar’

Volgens het Duitse ministerie van Verkeer is het SPD-voorstel om de tol voor vrachtwagens uit te breiden naar alle rijkswegen op zijn vroegst pas de volgende kabinetsperiode mogelijk. “De komende 4 jaar lukt dat nog niet.”

Handelsblatt: Referendum

‘Landelijk referendum wordt interessant rond EU-besluiten’

CDU/CSU en SPD willen meer ‘directe democratie’. Volgens enkele media zijn de partijen het eens geworden rond de kwestie het landelijk referendum. Dat gaat interessant worden bij toekomstige EU-beslissingen.

Die Welt: Nürburgring

ADAC brengt bod uit op failliete Nürburgring

De legendarische Nürburgring is failliet en staat te koop. Nu heeft automobielclub ADAC officieel zijn interesse getoond. Als eerste worden de bedrijfsresultaten van het parcours in de Eifel onder de loep genomen.

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: