Ga naar inhoud

Krantenkiosk: EU onderzoekt Duits overschot, ondernemers willen EU hervormen en München wil geen Spelen

Elke morgen snelt Duitslandnieuws de koppen uit de Duitse media. Een beknopt overzicht van politieke en economische onderwerpen. Vandaag: De EU neemt het Duitse exportoverschot onder de loep, Europese ondernemers willen de EU hervormen en de burgers van München vinden de Olympische Winterspelen te duur voor hun stad.

manager magazin: Exportoverschot

Europese Commissie houdt Duitse exportoverschot onder de loep

De EU wil een onderzoek instellen naar het Duitse exportoverschot. Reden is de uitvoer die op recordhoogte ligt, terwijl de binnenlandse economie verzwakt. Critici zeggen dat Duitsland met deze trend de Europese economie verzwakt.

Die Welt: Ondernemen

Ondernemers eisen hervorming EU

Vooraanstaande Europese ondernemers onder wie August Oetker, H&M-baas Karl-Johan Persson, en John Barton, van Easyjet vinden dat de EU hervormd moet worden. Het idee dat alle landen met elkaar in de pas moeten lopen heeft gefaald, zeggen enkele Duitse ondernemers.

Handelsblatt: Referendum

Inwoners München willen geen Olympische Winterspelen

De Olympische Winterspelen in 2022 is voor München geen thema meer. Een meerderheid gaf zondag in een referendum aan dat ze niet mee willen doen in de strijd om de spelen binnen te halen. De boodschap; Duitsland wil de Spelen niet voor elke prijs.

 

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: