Ga naar inhoud

Krantenkiosk: Afschaffen energiekorting kost miljoen banen, SPD lokt CDU en dodelijke bacterie in kaas

Elke morgen snelt Duitslandnieuws de koppen uit de Duitse media. Een beknopt overzicht van politieke en economische onderwerpen. Vandaag: Afschaffen energiekorting voor industrie kan een miljoen banen kosten, SPD lokt CDU met belastingplannen en dodelijke bacterie gevonden in Duitse geraspte kaas.

Die Welt: Energiekorting

Afschaffing energiekorting voor Duitse industrie kost een miljoen banen

De EU-commissie dreigt de privileges die de Duitse industrie geniet bij de kosten voor de ecostroom af te schaffen. Gaat dat plan door, dan worden faillissementen waarschijnlijk. Een miljoen banen in Duitsland staan op het spel.

manager magazin: Belastingen

SPD lokt Schäuble met belastingplannen

CDU/CSU heeft het tijdens de verkiezingen beloofd; de inkomensbelasting mag niet omhoog. Toch willen de partijen die werken aan een Grote Coalitie geld van de burgers zien. Het blad manager magazin heeft een lijst bemachtigd uit SPD-kringen met daarop 41 voorstellen die nog duurder zijn voor de economie dan de hogere belasting op topinkomens.

Die Welt: Kaas

Dodelijke bacteriën gevonden in geraspte kaas

Duitse supermarkten Edeka, Real, Kaiser’s Tengelmann, Kaufland en Lidl roepen meerdere soorten geraspte kaas terug. Er zouden schadelijke bacteriën in kunnen zitten die bij baby’s, zwangere vrouwen en ouderen ernstige schade kunnen toebrengen aan de hersenen of zelfs tot de dood kunnen leiden. Het gaat om kaas afkomstig uit Duitsland zelf.

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: