Ga naar inhoud

Krantenkiosk: Meer banen weg bij RWE, energiekorting voor industrie weg en gebruik tolgegevens geen taboe

Elke morgen snelt Duitslandnieuws de koppen uit de Duitse media. Een beknopt overzicht van politieke en economische onderwerpen. Vandaag: RWE schrapt 2500 extra banen, de regering wil af van de miljarden energiekorting voor de industrie en minister Friedrich wil gegevens uit tolpoortjes gebruiken.

Die Welt: Reorganisatie

RWE wil in Duitsland 2500 banen schrappen

Het vanwege de Energiewende stroef draaiende energieconcern RWE wil in Duitsland 2500 banen schrappen. Dit getal is tijdens een bijeenkomst van een medezeggenschapsraad genoemd. Wat dit voor de activiteiten in Nederland en dochteronderneming Essent betekent is nog niet bekend. Op 14 november wil RWE meer details bekend maken.

Die Welt: Energiewende

Altmeier wil af van energiekorting voor Duitse industrie

Milieuminister Altmeier wil met vergaande voorstellen naar Brussel. Volgens een ontwerpwet wil de Duitse regering de miljardenkorting op energieverbruik voor de industrie schrappen.

Spiegel Online: Privacy

Minister Friedrich wil data uit tolpoortjes gebruiken

Alsof er geen NSA-afluisteraffaire is. De Duitse minister Friedrich van Binnenlandse Zaken wil meer bevoegdheden voor Duitse veiligheidsdiensten om de gegevens die camera’s bij tolpoorten voor vrachtwagens opslaan te gebruiken. Tot dusver was gebruik van deze data voor de opsporingsdiensten taboe.

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: