Ga naar inhoud

Krantenkiosk: Compromis rond emissierechten, tolvignet ook duur voor Duitsers, Britten luisteren ook af

Elke morgen snelt Duitslandnieuws de koppen uit de Duitse media. Een beknopt overzicht van politieke en economische onderwerpen. Vandaag: Compromis over emissierechtenhandel, bij tol voor buitenlanders moeten ook Duitsers de portemonnee trekken. Ook de Britten bespioneren Berlijn.

Handelsblatt: Emissierechten

SPD maakt weg naar hervormingen emissierechtenhandel vrij

CDU en SPD hebben een compromis gevonden rond de emissierechtenhandel. Beide partijen zien wel iets in een hervorming voor bedrijven met emissierechten. De overeenstemming in Duitsland kan het proces in Europa versnellen.


Focus Online: Tolvignet

Tol voor buitenlandse automobilisten ook duur voor Duitsers

Een tol waarbij alleen automobilisten uit het buitenland betalen? De Duitse automobielclub ADAC heeft zo zijn twijfels. Experts berekenden dat Duitse automobilisten zelfs wanneer ze hierbij ontlast worden met deze tol 40 euro per jaar meer moeten betalen.

Afluisteraffaire

Ook Britten bespioneerden Berlijn vanuit ambassade

Niet alleen de VS luisteren de Duitse regering af. Ook de Britten spelen luistervink vanaf het dak van hun ambassade, die schuin achter de Amerikaanse ambassade is gelegen. Intussen willen steeds meer Duitse politici de onthuller van de NSA-affaire Edward Snowden politiek asiel aanbieden. Dat zien de trouwste vrienden van de trans-Atlantische relatie niet zo zitten. Met name Angela Merkel houdt de deur voor de klokkenluider gesloten.

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: