Ga naar inhoud

Krantenkiosk: Groeikansen in München, Amazon-hotel failliet en patstelling over dataretentie

Elke morgen snelt Duitslandnieuws de koppen uit de Duitse media. Een beknopt overzicht van politieke en economische onderwerpen. Vandaag: München heeft de beste groeikansen dankzij een goed netwerk, hotel dat Amazon-uitzendkrachten onderbracht failliet en patstelling tussen CDU en SPD over opslag van internet- en telefoongegevens.

Die Welt: Groeikansen

München heeft de beste groeikansen van Duitsland

De regio rond München heeft volgens een onderzoek de beste groeikansen van Duitsland. Dat ligt vooral aan het goed vertakte economische netwerk in de Beierse hoofdstad. Steden als Frankfurt en Berlijn kunnen het niet bijbenen.


Spiegel Online: Uitzendkrachten

Hotel gastarbeiders failliet na kritische documentaire over Amazon

Het Seepark-Hotel in Hessen heeft een faillissement moeten aanvragen acht maanden na een kritische documentaire van tv-zender ARD. De uitzending liet zien hoe buitenlandse uitzendkrachten die voor onlinewinkel Amazon werkten werden ondergebracht. Volgens de documentaire werden de gastarbeiders bewaakt door een ‘veiligheidsdienst’, die hen afschermden van andere hotelgasten. Het hotel geeft er de journalisten de schuld van dat er nauwelijks meer nieuwe gasten kwamen.


Handelsblatt: Dataretentie

Patstelling CDU en SPD rond opslag van telefoon- en internetgegevens

Tijdens de onderhandelingen over een coalitie kunnen CDU/CSU en SPD het nog niet eens worden over hoe moet worden omgegaan met het opslaan van telefoon- en internetgegevens. De zogenaamde dataretentie is meer omstreden dan ooit nu afgelopen week naar buiten kwam dat Angela Merkel werd afgeluisterd door de VS. De christendemocraten vinden de opslag van gegevens door bedrijven en overheden onontbeerlijk voor het bestrijden van misdrijven, terwijl de SPD er juist vanaf wil. Er dreigt een patstelling.

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: