Ga naar inhoud

Krantenkiosk: Bifi te koop, coalitiebesprekingen vlotten nog niet en bijsturen voor Energiewende nodig

Elke morgen snelt Duitslandnieuws de koppen uit de Duitse media. Een beknopt overzicht van politieke en economische onderwerpen. Vandaag: Unilever zet de Duitse Bifi-worstjes te koop. De coalitiepartners maken nog geen grote vorderingen en voor de Energiewende moet er flink worden bijgestuurd.

 

Handelsblatt: Bifi-worstjes

Unilever zet Bifi-worstjes in de etalage

Unilever wil zich meer focussen op de merken die over de hele wereld verkocht worden. Daarom zet het  Brits-Nederlandse concern Bifi in de verkoop, hoewel het bedrijf met de Duitse snackworstjes al decennialang goede cijfers haalt.

 

Der Tagespiegel: Coalitiebesprekingen

Coalitiebesprekingen komen maar langzaam op gang

Er gebeurt nog weinig tussen de gesprekspartner die een nieuwe regering willen vormen. De twistpunten worden eerst nog maar niet besproken. Het belangrijkste is dat de SPD tijdens de komende partijdag een succesje kan melden.

Handelsblatt: Energiewende

Energiewende: waar dringend bijgestuurd moet worden

De Energiewende is een flinke klus waar enorm veel gecoördineerd moet worden. De politiek moet daar nu de centrale rol in nemen om het systeem om te bouwen. Zes punten op een rij waar snel moet worden bijgestuurd.

 

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: