Ga naar inhoud

Krantenkiosk: VS geven afluisteren toe, autolobby regeert mee en BER-architect ontkent fraude

Elke morgen snelt Duitslandnieuws de koppen uit de Duitse media. Een beknopt overzicht van politieke en economische onderwerpen. Vandaag: VS geven toe Merkel afgeluisterd te hebben, Duitse politiek eist onderzoek. De autolobby mocht meebepalen hoe het ecolabel voor auto's er uit kwam te zien. En architect van het falende Berlijnse vliegveld BER ontkent fraude.

FAZ: NSA-afluisterschandaal

Amerikaanse regering geeft afluisteren toe

Bevestiging uit de Verenigde Staten: bondskanselier Angela Merkel is door de Amerikaanse geheime dienst bespioneerd. Dat hebben nu ook vertegenwoordigers van de Amerikaanse regering toegegeven. President Barack Obama zou daarvan lange tijd niets geweten hebben.

 

Handelsblatt: Autolobby

Autobranche had stem in ‘ecolabel’

Het Verband der Autoindustrie (VDA) zou een flinke vinger in de pap hebben gehad rond de totstandkoming van het ecolabel voor auto’s. Dossiers uit het ministerie van Economische Zaken bewijzen zelfs dat de lobbyclub de afstemming over het label meecoördineerde.

 

Der Spiegel: Faalvliegveld Berlijn

BER-vliegveldarchitect bestrijdt beschuldigingen fraude

De architect van het falende nieuwe Berlijnse vliegveld BER Meinhard von Gerkan, verweert zich tegen de beschuldigingen dat hij bewijsmiddelen veranderd zou hebben. Het kantoor en de privéwoning van de architect zijn eind vorige week door de politie doorzocht.

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: