Ga naar inhoud

Krantenkiosk: Frans-Duitse vuist tegen VS, Siemens voor vrouwenquotum en winst BASF

Elke morgen snelt Duitslandnieuws de koppen uit de Duitse media. Een beknopt overzicht van politieke en economische onderwerpen. Vandaag: Duitsland moet samen met Frankrijk een vuist maken tegen de VS in de NSA=affaire. Siemens-topman ziet een vrouwenquotum wel zitten en BASF presenteert goede cijfers maar verwacht roerige tijden.

Frankfurter Allgemeine Zeitung: Afluisterschandaal

Merkel en Hollande moeten NSA-affaire ophelderen

Een Duits-Frans initiatief moet het afluisterschandaal ophelderen. Dat is besloten op de EU-top in Brussel. Merkel en Hollande zullen de gesprekken met Washington leiden. In de toekomst moet er radicaal iets veranderen, zegt Merkel.

Spiegel Online: Vrouwenquotum

Siemens-baas Kaeser open voor vrouwenquotum

Siemens reduceert het aantal vrouwen in de top tot nul, Nu komt uitgerekend de nieuwe topman Joe Kaeser met het idee voor een vastgelegd vrouwenquotum. Wanneer bedrijven het niet vrijwillig doen, dan moet er in die richting gedacht worden, zegt hij.

Handelsblatt: BASF

Winstgevende chemiereus BASF verwacht roerige tijden

Het grootste chemieconcern ter wereld BASF staat binnen eigen divisies voor uitdagingen. Maar vooral de gashandel zorgt voor een groeiende omzet. CEO Kurt Bock verwacht een onstuimig laatste kwartaal.

 

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: