Ga naar inhoud

Krantenkiosk: Luistervink Obama, directeuren zoeken opvolgers en bier in de Bondsdag

Elke morgen snelt Duitslandnieuws de koppen uit de Duitse media. Een beknopt overzicht van politieke en economische onderwerpen. Vandaag: Duitse politici boos op Obama wegens mogelijk afluisteren. Directeuren van Duitse middenstanders zoeken wanhopig naar opvolgers en de bierlobby is machtig in de Bondsdag.

Merkel mogelijk afgeluisterd door Obama

Afluisterschandaal Merkel: ‘Dat zou een wanstaltige gebeurtenis zijn’

Politici van alle partijen hebben ontzet gereageerd op het mogelijke afluisteren van de Duitse bondskanselier Angela Merkel door de Amerikaanse veiligheidsdienst NSA. De CDU spreekt van een ‘enorme vertrouwensbreuk’, wanneer het waar is. De SPD eist opheldering. Maar er is ook kritiek op Merkel zelf. Volgens die Grünen is Merkels woede hypocriet omdat ze eerdere afluisteractiviteiten van NSA verhuld zou hebben.

Die Welt: Midden- en kleinbedrijf

Directeuren wanhopig op zoek naar opvolgers

Nog nooit was er zo weinig interesse om een midden- en kleinbedrijf over te nemen, dat blijkt uit een rapport van de Duitse Kamer van Koophandel, de DIHK. Vooral binnen de handel en de industrie is het probleem groot.

Handelsblatt: Bierlobby

Lobby: bier in de Bondsdag

Politici en bier, dat is altijd al een goede combinatie geweest. Elk jaar kiezen de Duitse brouwers een minister als bierambassadeur. Ook als het gaat om het ‘Reinheitsgebot’, of het winnen van schaliegas waarbij het bronwater gevaar loopt hebben de brouwers eigen standpunten.

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: