Ga naar inhoud

Duitslandnieuws Krantenkiosk: Nieuwe structuur Siemens, SPD wil invloed en ook CSU kreeg veel geld

Elke morgen snelt Duitslandnieuws de koppen uit de Duitse media. Een beknopt overzicht van politieke en economische onderwerpen. Vandaag: de nieuwe topman van Siemens gooit de bedrijfsstructuur om, SPD aast op invloedrijke ministersposten en ook CSU kreeg veel geld.

Die Welt: Siemens

Kaeser wil eenvoudigere structuur bij Siemens

De nieuwe topman bij Siemens Joe Kaeser gooit de bedrijfsstructuur om. Doel is om sneller te kunnen beslissen en dat er meer verantwoordelijkheid wordt gedeeld. Toch wordt de grootste uitdaging eerst op de lange baan geschoven.
Lees verder in Die Welt>>
Lees verder in Wirtschaftswoche>>

Handelsblatt: SPD

SPD loert op Financiën en Werkgelegenheid

Ooit maakte Frank-Walter Steinmeier (SPD) naam als minister van Buitenlandse Zaken in de Grote Coalitie en hij had ook veel vrienden. Maar nu, zo klinkt het uit kringen rond de SPD, loert de partij op twee andere belangrijke ministersposten; Financiën en Werkgelegenheid. De SPD loopt al warm om mee te regeren. Ook Hannelore Kraft, de grootste criticus binnen de SPD op een Grote Coalitie,  spreekt nu over de voordelen.
Lees verder in Handelsblatt>>
Lees verder in Focus Online>>

Der Tagespiegel: Partijsponsoring

Ook CSU kreeg veel geld

Heftige kritiek kwam er deze week nadat bekend werd dat CDU een grote bijdrage van de BMW-familie Quandt had ontvangen. Nu is duidelijk dat ook de CSU een aanzienlijke som van op de rekening kan bijschrijven. Afzender; het Verband der Bayerischen Metall- und Elektroindustrie.
Lees verder in Der Tagespiegel>>
Die Welt

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: