Ga naar inhoud

Duitslandnieuws Krantenkiosk: Groenen stappen op, Haribo-baas overleden en stroomprijs stijgt

Elke morgen snelt Duitslandnieuws de koppen uit de Duitse media. Een beknopt overzicht van politieke en economische onderwerpen. Vandaag: Die Grünen stappen uit coalitieverkenningen met Merkel, Haribo-baas Hans Riegel overleden en lobbyisten praten stijging energieprijs goed.

 

Zeit Online: Zwart-Groen

Groenen stappen op: ‘Mooi dat we er over konden praten’

Uiteindelijk ging het zoals iedereen had verwacht: CDU/CSU en Die Grünen zullen geen coalitie vormen. Toch hadden de onderhandelingen van gisterenavond ook iets verrassends te bieden. Zo bleek de toenadering tussen de partijen groter dan vooraf voor waarschijnlijk werd gehouden. Zo waren de discussiethema’s niet onoverbrugbaar volgens CSU-leider Horst Seehofer. Voor Merkel blijft nu alleen de SPD als onderhandelingspartner over.
Lees verder>>

 

Handelsblatt: Hans Riegel overleden

Dood van een ‘vrolijkmaker’

De baas snoepfabrikant Haribo Hans Riegel is gisteren op 90-jarige leeftijd overleden. Hij gaf al 60 jaar leiding aan het bedrijf. De gummibeertjes werden een wereldsucces. Kort geleden heeft Riegel ook een opvolger aangewezen.
Lees verder>>

 

Wirtschatftswoche Green: Energiewende

Hoe lobbyisten stijgende energieprijs goedpraten

Het ging zoals het wel zou moeten gaan. De stroomprijs in Duitsland zal in 2014 weer verder stijgen, hoewel veel experts tot enige maanden geleden dat niet voor mogelijk hielden.
Lees verder>>

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: