Ga naar inhoud

Duitslandnieuws Krantenkiosk: Doorstart Max Bahr moeilijk, blokkade CO2-norm en kribbige verkenningen

Elke morgen snelt Duitslandnieuws de koppen uit de Duitse media. Een beknopt overzicht van politieke en economische onderwerpen. Vandaag: Doorstart bouwmarktketen Max Bahr in gevaar, Duitsland blokkeert strengere CO2-normen en coalitieverkenningen lopen stroef.

Handelsblatt: Bouwmarkten

Max Bahr failliet: deze huren kan geen mens betalen

Het gaat slecht met de Duitse bouwmarkten. Ketens als Praktiker en Max Bahr zijn failliet faillissement. Nu lijken de kansen voor Max Bahr op een doorstart ook kleiner te worden. Supermarktketen Globus en bouwmarkt Hellweg moeten allebei hun bod verhogen om in de race te blijven. Voor donderdag moet er een nieuw aanbod liggen, anders moet Max Bahr de deuren sluiten.
Lees verder in Handelsblatt>> 

Manager Magazine: CO2-normen

Duitsland verhindert strengere Co2-normen

De Europese milieuministers hebben een besluit over de strijd tegen CO2-uitstoot uitgesteld en daarmee toegegeven aan Duitsland. De Duitse minister Peter Altmaier heeft er op aangedrongen om het compromisplan wat sinds juni op tafel ligt niet te tekenen. De druk kwam vanuit de Duitse auto-industrie die de plannen te ver vinden gaan.
Lees verder in Manager Magazine>>
Lees verder in de Volkskrant>>
Lees verder in WiWo Green>>
Lees verder in Handelsblatt>>

 

Handelsblatt: Coalitieverkenningen

Verkenningen op kribbige toon: SPD beklaagt zich over CSU

Acht uur lang hebben CDU/CSU en SPD gisteren verkenningsgesprekken gevoerd, deels op luide toon. Vooral rond het thema financiën. Hannelore Kraft (SPD) liet haar ergernis over de CSU aan Merkel blijken, zo blijven enkele vragen open. Vandaag treft CDU/CSU Die Grünen. Een Grote Coalitie komt er niet vanzelf.
Lees verder in Handelsblatt>>
Lees verder in Der Spiegel Online>>

 

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: