Ga naar inhoud

Duitslandnieuws Krantenkiosk: Duitsland vreest ECB, succes bij fastfoodketens en Aldi de sterkste

Elke morgen snelt Duitslandnieuws de koppen uit de Duitse media. Een beknopt overzicht van politieke en economische onderwerpen. Vandaag: Duitse banken bang voor ECB, fastfoodketens groeien in Duitsland en Aldi is de sterktste.

Die Welt: Bankenunie

Duitse banken vrezen onderzoek door ECB

Duitsland trapt op de rem als er wordt gesproken over een Europese bankenunie. Voor hen gaat dat allemaal te snel. Bij veel banken groeit de angst voor het moment dat de ECB begint hun balansen door te nemen.
Lees verder >>

Die Welt: Fastfoodketens

Het succes van McDonalds en Nordsee

Terwijl traditionele restaurants het moeilijk hebben, gaat het fastfoodrestaurants in Duitsland juist goed. Ketens als McDonalds en Nordsee veroveren een steeds groter marktaandeel. Nieuwe spelers op de markt staan klaar.
Lees verder>>

Focus Online: Discounters

Voor het eerst cijfers bekend: Aldi houdt Lidl op afstand

De supermarktdiscounters Aldi en Lidl groeien nog steeds in Duitsland. Voor het eerst zijn de echte omzetcijfers bekend gemaakt en blijkt dat het vooral met Aldi goed gaat. Noord en Zuid hebben samen een omzet van 26,5 miljard euro. Ook internationaal is er succes, met name in Groot-Brittannië.
Lees verder Focus Online >> Lees verder Handelsblatt>>

 

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: