Ga naar inhoud

Krantenkiosk: WW voor migranten, Aldi duurder en energierekening hoger door zonnepanelen

Elke morgen snelt Duitslandnieuws de koppen uit de Duitse media. Een beknopt overzicht van politieke en economische onderwerpen. Vandaag: Werkloze migranten mogen aanspraak maken op een bijstandsuitkering, Aldi en Lidl zijn duurder geworden en de één zijn zonnepaneel, stuwt de energierekening van de ander omhoog.

Handelsblatt en Der Spiegel: Harz IV

Rechtbank NRW beslist: migranten hebben recht op bijstandsuitkering

EU-burgers die in Duitsland vergeefs naar een baan zoeken, kunnen aanspraak maken op de Duitse bijstandsuitkering Harz-IV. Dat heeft de rechtbank van Noordrijn-Westfalen besloten in het geval van een Roemeense familie. In heel Duitsland zou het om zo’n 130.000 mensen gaan.Voor gemeenten kan dit oordeel duur uitpakken.
Lees verder in Handelsblatt>> Lees verder in Der Spiegel>>

Die Welt: Discounters

Aldi en Lidl verliezen hun positie als goedkoopste supermarkt

Marktanalisten hebben bij discounters Aldi en Lidl buitengewone prijsstijgingen genoteerd. De reden daarvan is eenvoudig, de supermarkten hebben hun assortiment uitgebreid. Maar blijven ze daarmee ook goedkoop?
Lees verder>>

Wirtschaftswoche: Energierekening

Verbruik van eigen zonnepanelen doet stroomprijs voor anderen stijgen

Wie zonnepanelen op zijn eigen dak heeft liggen, kan daarmee veel besparen op de energierekening. Het probleem daar van is: wat de ene niet uitgeeft, moeten andere stroomverbruikers bijleggen in de zin van dat ze meer moeten betalen.
Lees verder>>

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: