Ga naar inhoud

Duitslandnieuws Krantenkiosk: Italië rijker dan Duitsers, imago-offensief Vion, bisschop verdedigt luxe

Elke morgen snelt Duitslandnieuws de koppen uit de Duitse media. Een beknopt overzicht van politieke en economische onderwerpen. Vandaag: Privaatvermogen van Italianen groter dan van Duitsers, Vion wil slachtersimago verbeteren en Limburgse bisschop vindt eigen stijl niet luxueus.

Manager magazin online

Privaatvermogen: Italië beduidend rijker dan Duitsland

Crises hier of daar: het privaatvermogen heeft zich wereldwijd sinds 2000 verdubbeld, berekende Credit Suisse. Vooral de Amerikanen konden hun vermogen inclusief hun vastgoed uitbreiden. Nederland en Duitsland staan niet in de top 10. Italianen zijn gemiddeld zelfs 20% rijker dan de Duitsers.
Lees verder>>

Die Welt

Vion wil imago slachterijen verbeteren

Europa’s grootste slachterij Vion uit Nederland verkoopt alle onderdelen die niet tot de kernactiviteiten horen. Minimumloon en groei in Duitsland zijn de nieuwe speerpunten. Groeimarkten Rusland en China moeten vanuit Duitsland bevoorraad worden.
Lees verder>> 

Bild

Limburgse bisschop: ik heb geen luxueuze levensstijl nodig

De druk op de bisschop Franz-Peter Tebartz-van Elst van het Duitse bisdom Limburg neemt toe. Katholieken willen zijn aftreden, maar daar denkt hij niet aan. In een interview reageert de bisschop voor het eerst op de kostenexplosie van zijn 31 miljoen kostende residentie die voor 2 miljoen was begroot. “Ik heb geen luxueuze levensstijl nodig.”
Lees verder in Bild>> Lees verder in Der Spiegel>>

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: