Ga naar inhoud

Duitslandnieuws Krantenkiosk: Patentstrijd Bayer, gezondheidszorg verkwistend en Schröder was doelwit

Elke morgen snelt Duitslandnieuws de koppen uit de Duitse media. Een beknopt overzicht van politieke en economische onderwerpen. Vandaag:

Handelsblatt: Bayer

Dow Chemical wint rechtszaak van Bayer

In een patentstrijd met het Duitse chemieconcern Bayer, viert de Amerikaanse concurrent Dow Chemical de overwinning. Sinds begin 2012 vechten beide bedrijven gen-technische methodes waarmee soja geteeld wordt.
Lees  verder>>

Handelsblatt: Gezondheidszorg

Zo verkwistend is de Duitse gezondheidszorg

In de Duitse gezondheidszorg wordt jaarlijks miljarden euro’s verspild. Dat laat een studie zien die Handelsblatt exclusief in handen heeft gekregen. Bijzonder duur: verkeerde inname van medicijnen. Er kan nog veel bespaard worden.
Lees verder >>

Focus Online: aanslag

NSU-terroristen beraamden aanslag op Gerhard Schröder

In een fotocollage van de drie NSU-terroristen is een foto te zien van voormalig bondskanselier Gerhard Schröder met de tekst: ‘You’re the next’. De rechts-extremisten hadden in 2002 duidelijk de toenmalige kanselier Schröder in het vizier. Toch zagen ze van een daadwerkelijke aanslag af.
Lees verder >>

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: