Ga naar inhoud

Duitslandnieuws Krantenkiosk: RWE sluit bruinkoolmijn, Deutsche Telekom flirt en trots op Brabus

Elke morgen snelt Duitslandnieuws de koppen uit de Duitse media. Een beknopt overzicht van politieke en economische onderwerpen. Vandaag: RWE onderzoekt de sluiting van een grote bruinkoolmijn, Deutsche Telekom flirt met het Franse Orange en autotuner Brabus bestaat 30 jaar.

Süddeutsche Zeitung: Energiewende

RWE overweegt sluiting bruinkoolcentrale

Energieconcern RWE uit Essen onderzoekt of de omstreden bruinkoolmijn Garzweiler in Noordrijn-Westfalen voortijdig gesloten moet worden vanwege hoge kosten. Voor veel bedreigde dorpen betekent dat de redding. Daarmee lijkt de Energiewende een nog groter effect te hebben op de energiemarkt, dan tot nu toe werd aangenomen.
Lees verder>> 

Wirtschaftswoche: Deutsche Telekom

Deutsche Telekom flirt opzichtig met Orange

AT&T ante Portas, Telefónica en Vodafone zijn op koopjesjacht om hun machtspositie in Europa te versterken. Voor Deutsche Telekom is de enige kans om zich te fuseren met het Franse Orange.
Lees verder >>

Handelsblatt: Autobranche

Autotuner Brabus bestaat 30 jaar

Brabus tuned al dertig jaar auto’s van Mercedes-Benz. Brabus-baas Bodo Buschmann is trots op de terreinwagen, maar hecht vooral waarde aan zijn sociale verantwoording.
‘Nooit verlies gemaakt’>>
‘De 40-uren week is op woensdag bereikt’>>
‘Waar Smart vleugels krijgt’ 

Handelsblatt: FDP

Eurostrijd FDP escaleert

Eigenlijk wil de FDP vandaag een nieuwe start maken na de verkiezingsnederlaag van 22 september. Maar uitgerekend de erevoorzitter van de partij heeft met zijn eisen een heftig debat ontketend. Hans-Dietrich Genscher stelde in Der Spiegel voor Europa en het redden van de euro te zijn, waarmee hij kritiek uit op Frank Schäffler die niet veel van de euroreddingspolitiek moet hebben. “Een sociaal liberalisme, daar hebben we niets aan. Dat is ‘liberelalala’ en dat is door de kiezer weggestemd. Ik vecht voor een klassiek liberaal geluid.
Lees verder >>

Handelsblatt: Rijkdom

De rijkste Duitsers op een rij

De drie discountkoningen voeren de lijst aan van de rijkste Duitsers. De meeste Duitse superrijken kunnen hun vermogen nog verder uitbreiden. Bekijk welke families het meest geprofiteerd hebben.
Lees verder>>

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: