Ga naar inhoud

Duitslandnieuws Krantenkiosk: eiland redt zichzelf, Duitsers letten op kwaliteit en SPD wil Financiën

Elke morgen snelt Duitslandnieuws de koppen uit de Duitse media. Een beknopt overzicht van politieke en economische onderwerpen. Vandaag: het Duitse eiland Pellworm wordt zelfvoorzienend qua stroom, Duitsers letten bij aankopen op kwaliteit, en SPD-conservatieven willen het ministerie van Financiën.

Wirtschaftswoche Green: Energie

Noord-Friezen worden zelfvoorzienend: energiebeleid voorbeeld voor heel Duitsland?

Het Noordzee-eiland Pellworm – waar dertig jaar geleden met 300 kilowatt de toentertijd grootste zonne-energiecentrale werd gebouwd – wil in de toekomst alleen nog in noodgevallen een beroep doen op stroom van het vaste land. Het dagelijkse verbruik van energie moet helemaal op het eiland zelf geproduceerd worden.
Lees verder >>

Die Welt: Koopgedrag

Duitsers letten bij aankopen steeds meer op kwaliteit

De Duitse consument heeft sinds de recessie in 2008 zijn koopgewoontes veranderd. Volgens een onderzoek spelen kwaliteit en duurzaamheid nu een grotere rol. Daarvan profiteren de winkels die merken aanbieden.
Lees verder >>

Der Spiegel: Coalitiegesprekken

Voorwaarden voor een Grote Coalitie: SPD-conservatieven azen op ministerie van Financiën

De CDU en de SPD beraden zich vandaag op de eerste coalitieverkenningen. Het het omstreden thema belastingen is al beweging te zien. Nu benoemt de spreekbuis van de SPD-conservatieven Johannes Kahrs een voorwaarde voor een Grote Coalitie: het ministerie van Financiën moet in SPD-handen komen.
Lees verder >>

Der Spiegel: Oktoberfest:

Oktoberfest: 6,4 miljoen gasten drinken 6,7 miljoen liter bier

Heel veel bezoekers, heel veel bier. Dat is in de kern de balans na twee weken Oktoberfest editie 180. Ook het Rode Kruis was tevreden, want er waren minder gevallen van alcoholvergiftiging.
Lees verder >> 

 

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: