Ga naar inhoud

Duitslandnieuws Krantenkiosk: VW naar Brazilië, Germanwings helpt Lufthansa en meer Europa

Elke morgen snelt Duitslandnieuws de koppen uit de Duitse media. Een beknopt overzicht van politieke en economische onderwerpen. Vandaag: Volkswagen produceert de nieuwe Golf in Brazilië. Budgetmaatschappij Germanwings ligt op koers en helpt daarmee moeder Lufthansa. En president Gauck verlangt een voortrekkersrol voor Duitsland in Europa.

 

Wirtschaftswoche: Auto’s in Brazilië

Volkswagen maakt nieuwe Golf in Brazilië

De Duitse auto-industrie investeren massaal in Brazilië. Na BMW, Audi en Mercedes-Benz zet nu ook Volkswagen daar een fabriek neer. De nieuwe Golf wordt binnenkort in het land van de Samba gemaakt.
Lees verder>>

Handelsblatt: Budgetvliegen

Germanwings moet met besparingskoers Lufthansa al in 2013 op de been helpen

Lufthansa ziet dochterbedrijf en budgetvliegmaatschappij Germanwings na een paar maanden al op koers liggen. Germanwings zal zoals gepland al in 2015 winst maken.
Lees verder>>

Der Spiegel: Meer Europa

Bondspresident Gauck over rol Duitsland: meer moed voor Europa

Duitsland moet meer verantwoordelijkheid nemen. Die eis van bondspresident Joachim Gauck in zijn toespraak op de Dag van de Duitse Eenheid is ongemakkelijk, maar wat Europa betreft juist. Dat stelt Stefan Kaiser in een commentaar. Veel te lang hebben we vanuit onze gemoedelijke basishouding van de oude republiek Duitsland beroepen. Maar nu in de eurocrisis is dat een grote fout.
Lees verder>> 
‘Gauck wijst regering de weg’>>

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: