Ga naar inhoud

Duitslandnieuws Krantenkiosk: Soros vermaant, booming autobranche en ongewenste hulp voor AfD

Elke morgen snelt Duitslandnieuws de koppen uit de Duitse media. Een beknopt overzicht van politieke en economische onderwerpen. Vandaag: George Soros pleit voor eurobonds, waar Duitsland geen trek in heeft. De autoverkoop van VW in de VS loopt terug, maar Duitse autofabrikanten ontdekken nu Zuid-Amerika. En AfD weer de anti-islampartij Die Freiheit.

 

Handelsblatt: Eurobonds

Soros vermaant Duitsland: pleidooi voor eurobonds

Bij het wereldeconomiesymposium in Kiel zoeken vakmensen naar oplossingen voor globale economische problemen. Georde Soros vindt dat eurobonds nodig zijn om de eurocrisis te beëindigen. Maar dat alleen is niet genoeg.
Lees verder>>

 

Wirtschaftswoche: Volkswagen

VW verkoopt minder auto’s in de VS

Drie jaar lang stond er in de Verenigde Staten geen maat op VW. De verkoop verdubbelde zich. Vandaag ziet het er anders uit, het concern moet een nieuwe tegenslag verwerken.
Lees verder >>

 

Handelsblatt: Brazilië

Daimler maakt weer auto’s in Brazilië

Duitse autofabrikanten zetten weer in op Brazilië. Daar floreert de autoverkoop. BMW en Audi willen lokaal auto’s produceren, Volkswagen zit er al jaren. Nu gaat ook Daimler weer auto’s maken in het sambaland.
Lees verder>>

 

Focus online: Rechts-populisten Die Freiheit

AfD krijgt ongewenste hulp van anti-islampartij

De rechts-populistische anti-islampartij Die Freiheit mag niet meer bij landelijke en deelstaatverkiezingen Alternative für Deutschland ondersteunen. Van nu af aan weert de AfD deze partij. Süddeutsche Zeitung beschreef Die Freiheit bij de oprichting in 2011 als ‘Geert Wilders-light’.
Lees verder >>

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: