Ga naar inhoud

Duitslandnieuws Krantenkiosk: Banen in autobranche, chemicaliën en nieuwe top FDP

Elke morgen snelt Duitslandnieuws de koppen uit de Duitse media. Een beknopt overzicht van politieke en economische onderwerpen. Vandaag: Er zijn weer banen in de autobranche. Pas afgestudeerden moeten hun kennis meteen bijspijkeren. Duitsland leverde Syrië langer chemicaliën dan gedacht en de FDP kiest een nieuw bestuur in december.

 

 

Handelsblatt: Automotive

Banen in de autobranche, maar nieuwe vakkrachten zijn niet uitgeleerd

De vooruitzichten voor ingenieurs in de autobranche zijn goed, autobouwers nemen weer personeel aan. Maar pas afgestudeerde technici   mogen niet ophouden met het leren van nieuwe vakkennis. Praktische ervaring wordt gevraagd.
Lees verder >>

 

Der Spiegel: chemische wapens

Duitsland leverde Syrië tot 2011 chemicaliën

Duitse bedrijven hebben langer dan tot nu toe werd aangenomen chemische stoffen geleverd aan Syrië waar wapens van kunnen worden gemaakt. Dat blijkt uit gegevens die het ministerie van Economische Zaken gisteren bekend maakte. Tot 2011 werd 360 ton chemicaliën geleverd die ook als wapen kunnen worden ingezet. Ook nadat de burgeroorlog begon, ging de leverantie nog een aantal weken door. Het gaat om stoffen die ook kunnen worden gebruikt voor het maken van tandpasta, de juwelenindustrie en het zuiveren van drinkwater.
Lees verder>> 

 

Der Spiegel: FDP

Liberalen kiezen in december nieuwe partijtop

Na de verkiezingsnederlaag van de FDP op 22 september, willen de liberalen in december een nieuwe start maken door het kiezen van andere politici aan de top. Op een partijdag wordt het nieuwe bestuur gekozen. Voormalig minister Dirk Niebel wil graag meehelpen, terwijl juist hij bij het vorige bestuur in ongenade was gevallen.
Lees verder>>

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: