Ga naar inhoud

Duitslandnieuws Krantenkiosk: Belastingparadijzen, Siemens en lokroep voor FDP

Elke morgen snelt Duitslandnieuws de koppen uit de Duitse media. Een beknopt overzicht van politieke en economische onderwerpen. Vandaag: Duitsland blokkeert EU-wet die belastingparadijzen en witwaspraktijken moet aanpakken. Reorganisatie Siemens veroorzaakt onrust. En teleurgestelde FDP-leden zijn welkom bij de CDU.

 

Zeit Online: belastingparadijzen

Duitsland blokkeert EU-wet tegen belastingparadijzen

Duitsland blokkeert een EU-hervorming die witwaspraktijken en belastingontduiking tegen moet gaan. Ondertussen heeft Angela Merkel bij de laatste G-8-top precies dat beloofd. Nog afgelopen april was Duitsland strijdvaardig en wilde het een leidende rol spelen in de aanpak van belastingzondaars. Maar tijdens de onderhandelingen binnen de EU hier over stribbelen uitgerekend de Duitse onderhandelaars tegen. En zonder Duitse steun komt de wet er niet.
Lees verder >>

 

Die Welt: ondernemen

Reorganisatie bij Siemens brengt onrust

De nieuwe Siemens-baas speelt de sterke man – en probeert het met overrompeling in het weekend. Reorganisaties zouden niet met grote aantallen moeten gebeuren, maar doorgaand moeten plaatsvinden. Het bedrijf schrapt 15.000 banen. Maar dat is niet alles. Parallel aan deze reorganisatie worden ook bedrijfsonderdelen verkocht, zodat er nog eens minstens 5000 banen bij Siemens verdwijnen.
Lees verder>> Lees ook>> Handelsblatt>>

 

Spiegel Online: politiek

CDU-vicevoorzitter lokt teleurgestelde FDP-leden

De lidmaatschapspapieren kunnen direct worden ingevuld: CDU-vicevoorzitter Julia Klöckner stelt teleurgestelde FDP-leden voor om dan maar lid te worden van de CDU. Dat voorstel zorgt voor irritatie, ook bij haar eigen partij.
Lees verder>>

 

 

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: